NON VASKÜLER GİRİŞİMSEL RADYOLOJİ RAPOR ÖRNEKLERİ




-NEFROSTOMİ KATETER DEĞİŞİMİ:











GÖRÜNTÜLEME EŞLİĞİNDE SUBKUTAN PORT KATETERİ YERLEŞTİRİLMESİ:

-KATETER REVİZYONU


SAYIN MESLEKTAŞIM ,

UYGUN ALAN TEMİZLİĞİ VE LOKAL ANESTEZİYİ TAKİBEN HASTANIZIN SOL BÖBREKTE BULUNAN 10F NEFROSTOMİ KATETERİ AYNI TRAKT KULLANILARAK AMPLATZ GUİDEWİRE 0,035 EŞLİĞİNDE  AYNI BÜYÜKLÜKTEKİ 10F EKSTERNAL DRENAJ KATETERİ İLE DEĞİŞTİRİLDİ.DRENAJ TORBASINA BAĞLANDI.2/0 İPEK İLE CİLDE SABİTLENDİ.

İŞLEM KOMPLİKASYONSUZ SONLANDIRILDI.

İŞLEM SIRASINDA 40 CC KONTRAST MADDE KULLANILDI.-


GÖRÜNTÜLEME EŞLİĞİNDE SUBKUTAN PORT KATETERİ YERLEŞTİRİLMESİ:
SAYIN MESLEKTAŞIM;


ANESTEZİ EKİBİNİN UYGULADIĞI IV ANTİBİYOTİK VE IV SEDASYON  TEDAVİSİ ALTINDA OLAN HASTA SUBKUTAN PORT KATETERİ YERLEŞTİRİLMESİ  İŞLEMİ YAPILMAK ÜZERE AMELİYATHANE MASASINA ALINDI VE MONİTORİZE EDİLDİ;

HASTANIZA ,İŞLEM ONCESİ BOYUN VASKÜLER YAPILARI ULTRASONLA DEĞERLENDİRİLDİ. HASTAYA HAFİF TRANDELENBURG POZİSYONU VERİLDİ. UYGUN ALAN TEMİZLİĞİ VE STERİL ÖRTÜLER ÖRTÜLDÜKTEN SONRA LOKAL ANASTEZİYİ TAKİBEN  SAĞ İNTERNAL JUGULER VENE US VE SKOPİ EŞLİĞİNDE  GİRİLEREK SANTRAL VENÖZ PORT KATETERİ TAKILDI. REZERVUAR SAĞ GÖGÜS DUVARINA YERLEŞTİRİLDİ.

PERİPROSEDURAL VE POSTPROSEDURAL KOMPLİKASYON GELİŞMEDİ.

İŞLEM SIRASINDA;

1. ........ MARKA VENÖZ PORT KATETERİ
2. STERİL ELDİVEN NO:7.5 İKİ ADET,
3. CİTANEST FLAKON.
4. 2/0 VE 4/0 vicryl STUR
5. KAMERA KILIFI
6. BİSTURİ


ONERİLER:

1. HASTANIN, OLASI HEMORAJİK KOMPLİKASYONLAR VE YAVAŞ GELİŞEBİLECEK OLASI PNOMOTORAKS  AÇISINDAN VİTAL BULGULARI , HEMOGRAM , HEMATOKRİT  VE RUTİN BİYOKİMYA TETKİKLERİNİ TAKİBİ GEREKMEKTEDİR.
2. KATETERİN KULLANIMI İLE İLGİLİ HEMŞİRE EĞİTİMİ VERİLMESİ ÖNERİLİR.
3. 3 GÜN SONRA YARA YERİ DEĞERLENDİRİLMESİ İÇİN HASTANIN GÖRÜLMESİ GEREKMEKTEDİR.


--ABSE-HEMATOM DRENAJI--

ABSE-HEMATOM DRENAJI-



HASTANIZA , UYGUN ALAN TEMİZLİĞİ VE LOKAL ANASTEZİYİ TAKİBEN USG EŞLİĞİNDE KOLESİSTEKTOMİ LOJUNDA BULUNAN(ABSE? HEMATOM?) SIVI LOKULASYONUNA AKUSTİK SET YARDIMIYLA PONKSİYONU YAPILDI. GUİDE WİRE 0,035 AMPLATZ 80 CM  EŞLİĞİNDE SIRASIYLA 8F VE 10F DİLATATÖRLER İLE TRAKT GENİŞLETİLDİ. 10 F EKSTERNAL DRENAJ KATETERİ YERLEŞTİRİLEREK DRENAJ TORBASINA BAĞLANDI.


KATETER UCUNUN KOLEKSİYON İÇİNDE OLDUĞU GÖRÜLDÜKTEN SONRA KATETER KİLİTLENDİ VE CİLDE SABİTLENDİKTEN SONRA İŞLEME SON VERİLDİ.

İŞLEM SIRASINDA KOMPLİKASYON GELİŞMEDİ.

KULLANILAN MALZEMELER: 10 F KATETER, DRENAJ BAG, SELDİNGER İĞNE, AMPLATZ GUİDEWİRE,8F VE 10F DİLATATÖR , ELDİVEN CERRAHİ STERİL PUDRALI.



-SAĞ NEFROSTOMİ VE DESENDEN PİGTAİL TAKILMASI İŞLEMİ-

-SAĞ NEFROSTOMİ VE DESENDEN PİGTAİL TAKILMASI İŞLEMİ


SAYIN MESLEKTAŞIM,

GENEL ANEZTEZİ VE UYGUN ALAN TEMİZLİĞİNİ TAKİBEN

MEVCUT SAĞ NEFROSTOMİ KATETERİ ÜZERİNDEN KONTRAST MADDE VERİLEREK RENAL PELVİS VE ÜRETER VİZUALİZE EDİLDİ.
0.035in AMPLATZ REHBER TEL VE 4F GLİDE VERTEBRAL KATETER İLE DİSTAL ÜRETRAYA GEÇİLDİ ANCAK KONTRAST MADDENİN VE REHBER TELİN MESANEYE GEÇMEMESİ ÜZERİNE 12F EKSTERNAL DRENAJ KATETERİ RENAL PELVİSTE KİLİTLENDİ.
DRENAJ TORBASINA BAĞLANDI.

İŞLEM KOMPLİKASYONSUZ SONLANDIRILDI.

İŞLEM SIRASINDA ... CC KONTRAST MADDE KULLANILMIŞTIR.



-BILIER DILATASYON-

BILIER DILATASYON

-

KIST HİDATİK TANILI VE OPERASYON ÖYKÜSÜ BULUNAN , SAFRA YOLLARINDA STRİKTÜR GELİŞEN HASTA BİLİER DİLATASYON İÇİN İŞLEME ALINDI.

SOL KARACİĞER LOBU 8F EKSTERNAL KATETERİ BULUNAN HASTANIN AYNI TRAKT KULLANILARAK SAFRA YOLUNA GİRİLDİ. SOL HEPATİK SAFRA KANALI DÜZEYİNDE DARLIK KILAVUZ TEL İLE STENOZ GEÇİLEREK DUODENUMA İNİLDİ.5MM-2CM VE 7MM-2CM BALONLAR İLE İKİ KEZ DİLATASYON YAPILDI.REZİDÜEL STENOZ İZLENMEDİ.VERİLEN KONTRASTIN DİSTAL KOLEDOK VE DUODENUMA RAHAT GEÇTİĞİ İZLENDİ. 12F EKSTERNAL DRENAJ KATETERİ YERLEŞTİRİLDİ.

İŞLEM KOMPLİKASYONSUZ SONLANDIRILDI.

SAYGILARIMIZLA,   -


-DOUBLE PİGTAİL STENT +BALON DİLATASYON-

-DOUBLE PİGTAİL STENT +BALON DİLATASYON


SAYIN MESLEKTAŞIM,

SOL BÖBREKTE NEFROSTOMİ KATATERİ BULUNAN HASTANIN KATATERİ GUİDEWİRE 0,035 AÇILI EŞLİĞİNDE ÇIKARILARAK 7F İNTRODUCER TAKILDI. GUİDEWİRE VE MANİPÜLASYON KATATERİ YARDIMIYLA ÜRETERE GEÇİLDİ. ANASTOMOZ DÜZEYİNDE 2CM'LİK SEGMENTTE KONTRAST GEÇİŞİ OLMADIĞI GÖZLENDİ. ÜRETER İLERİ DERECEDE KIVRIMLI OLDUĞUNDAN 4F GLİDE (REUSE), 0,018 GUİDEWİRE İLE ÜRETERİN DİSTALİNE GEÇİLEREK 7F 23 İNTRODUCER YERLEŞTİRİLDİ. BUNUN  İÇERİSİNDEN SIRASIYLA MİKROGUİDEWİRE SUPPORT 0,018 VE GUİDEWİRE 0,018 TAŞIYICI YARDIMIYLA MESANEYE GEÇİLDİ.DARLIK DÜZEYİNDE 4-10-20 MM MONORAİL PTA BALON KATATER İLE PREDİLATASYON, ARDINDAN SIRASIYLA CUTTİNG BALON 5MM-2 CM VE CUTTİNG BALON 8 MM-2 CM İLE İNFLATİON DEVİCE YARDIMIYLA DİLATASYON YAPILDI. 6F 22-30 DOUBLE PİGTAİL KATATER  (ÜRETERAL STENT) BİR UCU MESANEDE, BİR UCU SAĞ RENAL PELVİSTE OLACAK ŞEKİLDE YERLEŞTİRİLDİ.

DOUBLE J KATATERİN ÇALIŞMASINI KONTROL AMAÇLI 8F EKSTERNAL KATATER YERLEŞTİRİLEREK DRENAJ TORBASINA BAĞLANDI. 2 GÜN SONRA KONTROL GÖRÜNTÜLEME VE NEFROSTOMİ ÇIKARILMASI ÖNERİLİR.

İŞLEM SIRASINDA KOMPLİKASYON GELİŞMEMİŞTİR.

İŞLEMDE 100 CC KONTRAST MADDE KULLANILDI.



-PERKÜTAN NEFROSTOMİ VE ÜRETERAL STENT KOYMA İŞLEMİ-

--PERKÜTAN NEFROSTOMİ VE ÜRETERAL STENT KOYMA İŞLEMİ



SAĞ HİDRONEFROZU OLAN HASTA PERKÜTAN NEFROSTOMİ VE ÜRETERAL STENT KOYMA İŞLEMİNE ALINDI.

UYGUN ALAN TEMİZLİĞİ VE LOKAL ANESTEZİYİ TAKİBEN PERKÜTAN OLARAK USG KILAVUZLUĞUNDA SAĞ  RENAL ÜST POL KALİKSİYEL SİSTEMİNE  AKUSTİK SET İLE GİRİLDİ.
GUİDE WİRE 0,035 STRAİGHT ÜZERİNDEN İNTRADUCER 8 F YERLEŞTİRİLDİ.AMPLATZ J TİP 150 CM İLE  ÜRETER GEÇİLEREK MESANEYE İNİLDİ.
UZUN 8F İNTRADUCER ÜZERİNDEN GUİDEWİRE 0,025 GÖNDERİDİ.ÜZERİNDEN PROKSİMALİ RENAL PELVİSTE DİSTALİ MESANE İÇİNDE OLACAK ŞEKİLDE 4,8FRX22-3  DOUBLE PİG-TAİL KAETERİ YERLEŞTİRİLDİ.
 EMNİYET AMACIYLA 8F EKSTERNAL DRENAJ KATETERİ RENAL PELVİSTE KİLİTLENDİ.DRENAJ TORBASINA BAĞLANDI.2/0 İPEK İLE CİLDE SABİTLENDİ.
 KONTROLLÜ OLARAK BU KATETERİN KLEMPE EDİLMESİ VE SONRASINDA ÇEKİLMESİ PLANLANMAKTADIR.

İŞLEM KOMPLİKASYONSUZ SONLANDIRILDI.

İŞLEM SIRASINDA 50 CC KONTRAST KULLANILMŞTIR.-

-PERKÜTAN KİST HİDATİK TEDAVİSİ

PERKÜTAN KİST HİDATİK TEDAVİSİ


SAYIN MESLEKTAŞIM;

KARACİĞER SAĞ LOB YERLEŞİMLİ YAKLAŞIK 10 CM LİK KİSTİK KAVİTEYE USG EŞLİĞİNDE AKUSTİK SET İLE GİRİLDİ. GUİDEWİRE 0,035 AÇILI EŞLİĞİNDE 6FETİL ALKOLE DAYANIKLI EKSTERNAL DRENAJ KATETERİ YERLEŞTİRİLEREK DRENAJ TORBASINA BAĞLANDI. KAVİTENİN BASINCI DÜŞÜRÜLDÜKTEN SONRA KAVİTOGRAFİ ÇEKİLDİ. SAFRA YOLLARI İLE İŞTİRAK OLMADIĞININ GÖRÜLMESİ ÜZERİNE 150 ML ALKOL ENJEKSİYONU YAPILDI. 10'AR DAKİKA 4 POZİSYONDA HASTA ÇEVİRİLDİKTEN SONRA SERBEST DRENAJ YAPILDI.
KATETER ÇEKİLEREK İŞLEM KOMPLİKASYONSUZ SONLANDIRILDI.

İŞLEM SIRASINDA:

STERİL ELDİVEN NO:7 ve 7.5 DÖRT ADET
AKUSTİK SİSTEM
GUİDEWİRE 0,035 AÇILI
DRENAJ TORBASI
6F ETİL ALKOLE DAYANIKLI EKSTERNAL KATETER



-KOLESİSTOSTOMİ-

-KOLESİSTOSTOMİ


SAYIN MESLEKTAŞIM;

KOLESİSTOSTOMİ YAPILMAK ÜZERE İŞLEME ALINAN HASTAYA;

SAĞ ÜST KADRANDAN USG EŞLİĞİNDE SELDİNGER TEKNİĞİ İLE GİRİLEREK SAFRA KESESİ İÇERİSİNE AMPLATZ 0,035 J UÇLU YERLEŞTİRİLDİ. TRAKT 8F DİLATATÖR İLE GENİŞLETİLDİKTEN SONRA 8F EKSTERNAL DRENAJ KATETERİ YOLLANDI. USG İLE KESE İÇERİSİNDE OLDUĞU GÖRÜLDÜKTEN SONRA KATETER KİLİTLENDİ. DRENAJ TORBASINA BAĞLANDI.

İŞLEM SIRASINDA STERİL ELDİVEN NO:7 ÜÇ ADET, KANÜL NO:22,   CC KONTRAST MADDE KULLANILDI.

PERKUTAN KOLESİSTOSTOMİ

SAYIN MESLEKTAŞIM;

IV ANTİBİYOTİK VE IV ANALJEZİK TEDAVİSİ ALTINDA OLAN HASTA KOLESİSTOSTOMİ YAPILMAK ÜZERE İŞLEME ALINDI;

HASTANIZA , UYGUN ALAN TEMİZLİĞİ VE LOKAL ANASTEZİYİ TAKİBEN  SAĞ ÜST KADRANDAN USG EŞLİĞİNDE SELDİNGER TEKNİĞİ İLE GİRİLEREK  İLK ASPİRASYONDA (ÖRNEK) ....CC  PÜRÜLAN MATERYAL????, .....SAFRA ÇAMURU????,,,,,,,,,NORMAL GÖRÜNÜMDE SAFRA??? ALINDI.  

SAFRA KESESİ İÇERİSİNE HİSROFİLİK 0,035 J UÇLU KLAVUZ TEL YERLEŞTİRİLDİ. TRAKT 8F DİLATATÖR İLE GENİŞLETİLDİKTEN SONRA 8F EKSTERNAL DRENAJ KATETERİ YOLLANDI. USG İLE KESE İÇERİSİNDE OLDUĞU GÖRÜLDÜKTEN SONRA KATETER KİLİTLENDİ. DRENAJ TORBASINA BAĞLANDI.

PERİPROSEDURAL VE POSTPROSEDURAL KOMPLİKASYON GELİŞMEDİ.

İŞLEM SIRASINDA;

1.     8F DİLATATOR
2.     8F DRENAJ KATETERİ
3.     SELDİNGER İĞNE
4.     HİDROFİLİK KLAVUZTEL
5.     STERİL ELDİVEN NO:7.5 İKİ ADET,
6.     CİTANEST FLAKON.
7.     3/0 İPEK STUR
8.     KAMERA KILIFI
9.     BİSTURİ
10.  ...CC KONTRAST  MADDE

ONERİLER:

1.     ALINAN ÖRNEKTEN KÜLTÜR ANTİBİYOGRAM, YAYMA VE UYGUN ANTİBİYOTİK KULLANIMI ÖNERİLİR.
2.     HASTANIN, OLASI HEMORAJİK KOMPLİKASYONLAR AÇISINDAN VİTAL BULGULARI , HEMOGRAM , HEMATOKRİT  VE RUTİN BİYOKİMYA TETKİKLERİNİ TAKİBİ GEREKMEKTEDİR.

3.     48 SAAT SONRA KONTROL KOLANJİOGRAM YAPILMASI ONERİLİR. 

-PERKÜTEN BİLİYER DRENAJ (İNTERNAL)-

PERKÜTEN BİLİYER DRENAJ (İNTERNAL)



SAYIN MESLEKTAŞIM,

HASTAYA İŞLEM ÖNCESİ DAMAR YOLU AÇILARAK, PREMEDİKASYON ( ANALJEZİK, ANTİBİYOTİK, SEDATİF, ANTİEMETİK ) YAPILMIŞTIR.

HASTANIZA SAĞ LOB  POSTERIOR YAKLAŞIMLI AKUSTİK SET İLE PONKSİYON YAPILARAK PTK İŞLEMİNE BAŞLANMIŞ VE AMPLATZ GUİDEWİRE 0,035 VE GUİDE WİRE 0,035 TERUMO GÖNDEREREK İNTRAHEPATİK SAFRA YOLLARI KATETERİZE EDİLİP BARSAK ANSA GEÇİLMİŞTİR. BUNDAN SONRA SIRAYLA 8F, 10F VE 12F DİLATATORLER İLE DİLATE EDİLİP 12 F İNTERNAL DRENAJ KATETERİ YERLEŞTİRİLMİŞTİR. TORBAYA BAĞLANMIŞTIR.

HASTANIN 24 SAAT SÜREYLE İNTERNE EDİLEREK, OLASI HEMORAJİK KOMPLİKASYONLAR AÇISINDAN VİTAL BULGULARI , HEMOGRAM , HEMATOKRİT  VE RUTİN BİYOKİMYA TETKİKLERİNİ TAKİBİ GEREKMEKTEDİR.
SAFRA ÖRNEĞİ ALINARAK, KÜLTÜR ANTİBİYOGRAM YAPILMASI VE UYGUN ANTİBİYOTİK KULLANIMI ÖNERİLİR.

İŞLEM SIRASINDA :
30 CC NON-İYONİK KONTRAST MADDE KULLANILMIŞTIR.


--PERKÜTEN BİLİYER DRENAJ-EKSTERNAL-

-PERKÜTAN TRANSHEPATİK KOLANJİOGRAFİ-PERKÜTAN BİLİER DRENAJ


SAYIN MESLEKTAŞIM;

IV ANTİBİYOTİK VE IV ANALJEZİK TEDAVİSİ ALTINDA OLAN HASTA
PERKÜTAN TRANSHEPATİK KOLANJİOGRAFİ-PERKÜTAN BİLİER DRENAJ  YAPILMAK ÜZERE İŞLEME ALINDI;

HASTANIZA , UYGUN ALAN TEMİZLİĞİ VE LOKAL ANASTEZİYİ TAKİBEN  ..........SOL  ÜST KADRANDAN???   AKUSTİK SET İLE PONKSİYON YAPILARAK PTK İŞLEMİNE BAŞLANMIŞ VE HİDROFİLİK GUİDEWİRE 0,035  GÖNDEREREK İNTRAHEPATİK SAFRA YOLLARI KATETERİZE EDİLMİŞTİR.  BUNDAN SONRA SIRAYLA 8F, İLE TRAKT DİLATE EDİLİP 8F EKSTERNAL  DRENAJ KATETERİ YERLEŞTİRİLMİŞTİR. TORBAYA BAĞLANMIŞTIR.

PERİPROSEDURAL VE POSTPROSEDURAL KOMPLİKASYON GELİŞMEDİ.

İŞLEM SIRASINDA;

1.     8F DİLATATOR
2.     8F DRENAJ KATETERİ
3.     AKUSTİK BİLİER GİRİM SETİ
4.     HİDROFİLİK KLAVUZTEL
5.     STERİL ELDİVEN NO:7.5 İKİ ADET,
6.     CİTANEST FLAKON.
7.     3/0 İPEK STUR
8.     KAMERA KILIFI
9.     BİSTURİ
10.  ...CC KONTRAST  MADDE

ONERİLER:

1.     İLK ASPİRASYONDA (ÖRNEK) ....CC  PÜRÜLAN MATERYAL????, .....SAFRA ÇAMURU????,,,,,,,,,NORMAL GÖRÜNÜMDE SAFRA??? ALINDI.  ALINAN ÖRNEKTEN KÜLTÜR ANTİBİYOGRAM, YAYMA VE UYGUN ANTİBİYOTİK KULLANIMI ÖNERİLİR.

2.     HASTANIN, OLASI HEMORAJİK KOMPLİKASYONLAR AÇISINDAN VİTAL BULGULARI , HEMOGRAM , HEMATOKRİT  VE RUTİN BİYOKİMYA TETKİKLERİNİ TAKİBİ GEREKMEKTEDİR.
SAYIN MESLEKTAŞIM,



PERKÜTEN BİLİYER DRENAJ

HASTAYA İŞLEM ÖNCESİ DAMAR YOLU AÇILARAK, PREMEDİKASYON ( ANALJEZİK, ANTİBİYOTİK, SEDATİF, ANTİEMETİK ) YAPILMIŞTIR.

HASTANIZA SAĞ LOB YAKLAŞIMLI 6. SEGMENT SAFRA YOLU AKUSTİK SET YARDIMIYLA PONKSİYONU YAPILDI. GUİDE WİRE 0,035 AÇILI EŞLİĞİNDE SIRASIYLA 8F VE 10F DİLATATÖRLER İLE TRAKT GENİŞLETİLDİ.  İNTRAHEPATİK SAFRA YOLLARI KATETERİZE EDİLMİŞ OBSTRÜKSİYON PROKSİMALİNDE KİLİTLENEN 10 F EKSTERNAL DRENAJ KATETERİ YERLEŞTİRİLEREK DRENAJ TORBASINA BAĞLANDI.


HASTANIN 24 SAAT SÜREYLE İNTERNE EDİLEREK, OLASI HEMORAJİK KOMPLİKASYONLAR AÇISINDAN VİTAL BULGULARI , HEMORGRAM , HEMATOKRİT  VE RUTİN BİYOKİMYA TETKİKLERİNİ TAKİBİ GEREKMEKTEDİR.
SAFRA ÖRNEĞİ ALINARAK, KÜLTÜR ANTİBİYOGRAM YAPILMASI VE UYGUN ANTİBİYOTİK KULLANIMI ÖNERİLİR.

İŞLEM SIRASINDA 80 CC NON-İYONİK KONTRAST MADDE KULLANILMIŞTIR.-


İNTERNAL BİLİER DRENAJ KATETER REVİZYONU-

İNTERNAL BİLİER DRENAJ KATETER REVİZYONU


SAYIN MESLEKTAŞIM;

UYGUN ALAN TEMİZLİĞİ VE LOKAL ANESTEZİYİ TAKİBEN HASTANIZIN SOL LOB GİRİŞLİ 10F İNTERNAL DRENAJ KATETERİ AYNI TRAKT KULLANILARAK STİFF GUİDEWİRE 0,035 EŞLİĞİNDE   12F İNTERNAL DRENAJ KATETERİ İLE DEĞİŞTİRİLEREK DRENAJ TORBASINA BAĞLANDI.

İŞLEM KOMPLİKASYONSUZ OLARAK SONLANDIRILMIŞTIR.

İŞLEM SIRASINDA 30CC NON-İYONİK KONTRAST KULLANILMIŞTIR.


-BİLİER DRENAJ KATETER REVİZYONU VE BİLİER BALON DİLATASYONU-

BİLİER DRENAJ KATETER REVİZYONU VE BİLİER BALON DİLATASYONU


SAYIN MESLEKTAŞIM;

UYGUN ALAN TEMİZLİĞİ VE LOKAL ANASTEZİYİ TAKİBEN HASTANIZIN SAĞ LOB GİRİŞLİ 10F BOYUTTAKİ İNTERNAL DRENAJ KATETERİ AYNI TRAKT KULLANILARAK STİFF GUİDEWİRE 0,035 EŞLİĞİNDE ÇIKARILARAK SHEAT İNTRODUCER 8F YERLEŞTİRİLDİ. İÇERİSİNDEN 5F VERTEBRAL KATETER YOLLANDIKTAN SONRA KILAVUZ TEL ÇIKARILIP 0,018 POİNTER GUİDEWİRE YÜKLENDİ. MİKROGUİDE ÜZERİNDEN 8 MMX 2CM CUTTİNG BALON YOLLANARAK ANASTOMOZ BÖLGESİNDEKİ DARLIK İNFLATİON DEVİCE YARDIMIYLA DİLATE EDİLDİ.ARDINDAN STİFF GUİDEWİRE 0,035 EŞLİĞİNDE  12F İNTERNAL DRENAJ KATETERİ YERLEŞTİRİLDİ.DRENAJ TORBASINA BAĞLANDI.

İŞLEM KOMPLİKASYONSUZ OLARAK SONLANDIRILMIŞTIR.

İŞLEM SIRASINDA 50CC NON-İYONİK KONTRAST KULLANILMIŞTIR.


-SAĞ POSTERİOR EXTERNAL BİLİER DRENAJ -

-SAĞ POSTERİOR EXTERNAL BİLİER DRENAJ


SAYIN MESLEKTAŞIM,

HASTAYA İŞLEM ÖNCESİ DAMAR YOLU AÇILARAK, PREMEDİKASYON ( ANALJEZİK, ANTİBİYOTİK, SEDATİF, ANTİEMETİK ) YAPILMIŞTIR.

HASTANIZA SAĞ LOB  POSTERIOR YAKLAŞIMLI  PONKSİYON YAPILARAK PTK İŞLEMİNE BAŞLANMIŞ VE
İNTRAHEPATİK SAFRA YOLLARI KATETERİZE EDİLMİŞ OLUP OBSTRÜKSİYON PROKSİMALİNDE KİLİTLENEN 10 F EKSTERNAL DRENAJ KATETERİ YERLEŞTİRİLMİŞTİR.

HASTANIN 24 SAAT SÜREYLE İNTERNE EDİLEREK, OLASI HEMORAJİK KOMPLİKASYONLAR AÇISINDAN VİTAL BULGULARI , HEMOGRAM , HEMATOKRİT  VE RUTİN BİYOKİMYA TETKİKLERİNİ TAKİBİ GEREKMEKTEDİR.
SAFRA ÖRNEĞİ ALINARAK, KÜLTÜR ANTİBİYOGRAM YAPILMASI VE UYGUN ANTİBİYOTİK KULLANIMI ÖNERİLİR.

İŞLEM SIRASINDA :
ELDİVEN CERRAHİ STERİL PUDRALI 7.5 VE 7 NOLU 2 ADET
ANJİYO ÖRTÜ SETİ
DİLATATOR 10F VE  8F BOYUTLARDA İKİ ADET
DRENAJ TORBASI
EKSTERNAL DRENAJ KATETERİ 10F
GUIDEWIRE 0,035 180CM ANGLED
50 CC NON-İYONİK KONTRAST MADDE KULLANILMIŞTIR.


--RADYOFREKANS ABLASYON--

RADYOFREKANS ABLASYON


SAYIN MESLEKTAŞIM;

RADYOFREKANS İŞLEMİNE ALINAN HASTAYA;

KARACİĞERDE İZLENEN KİTLESEL LEZYONA US EŞLİĞİNDE 14G RADYOFREKANS  PROBU YERLEŞTİRİLEREK 2.5 CM3'LÜK ABLASYON ZONU OLUŞTURULDU.

İŞLEM SIRASINDA KOMPLİKASYON GELİŞMEDİ.